hétfő

Élesztőkivonat folsavval és B6 vitaminnal.

A megfelelő B vitamin ellátás elősegíti az egészséges bőr, a szép haj és az ép köröm megőrzését.

Az élesztő növényi egysejtű, a gombafélék családjába tartozik. Rendkívül tápláló volta miatt régóta él vele az ember. A tudományos kutatás számára is fontos, már Pasteur felismerte, hogy milyen gazdag bioanyagokban. Nyomelemeket, ásványi anyagokat, vitaminokat, szénhidrátokat, számos enzimet, aminosavakat - beleértve az összes, az ember számára létfontosságú esszenciális aminosavat - tartalmaz. Az élesztőben található lizin minősége az emberi szervezet számára sokkal értékesebb, mint az állati fehérjék lizinje. Az élesztő kiváló B-vitamin-forrás. Tartalmaz B1-, B2-, B3-, B4-, B6-vitamint, folsavat, pantoténsavat, szelént, kolint, biotint és karnitint.

Az élesztő természetes módon egyensúlyozza ki a tökéletlen emésztés okozta mérgezéseket, mint pl. az emésztőrendszer savhiányát, a gyerekeknél a gyomor- és bélhurutot, a felfúvódást, és jó ellenszer a bőrgyulladással kapcsolatos problémák, mint pl. kelések, pattanás, gennyes sömör, árpa esetében. Az élesztő szedése számos esetben, többek között influenza, tüdőgyulladás, idült mandulagyulladás, cukorbetegség, B-vitamin hiánya esetén javasolt. Bizonyos esetekben a súlyos vérszegénységre is kedvező hatással van. Az élesztő nemcsak természetes gyógyszer, de kiválóan segíti a szervezet normális működését is.”

Dr. Sági Mária - Sági István
(Természetgyógyász Magazin Online, 2004. december)

B6 vitamin:

A B6-vitamin vízben oldódó vitamin, elterjedt neve még a piridoxin is. Három fomában létezik, a piridoxin aktívabb formái az úgynevezett piridoxál és a piridoxamin. Legfontosabb szerepe a fehérjék átalakulásánál van.

Mihez szükséges?

  • Aminosavak és fehérjék anyagcseréje
  • Aminosavak átalakulásai
  • Esszenciális zsírsavak anyagcseréje
  • Az idegrendszer működése
  • Bőrfelület épsége

120 db. 1.990 Ft / 1000 pont