hétfő

PentaMax Króm tabletta

A PentaMax Króm tabletta a hiányzó krómot pótolja a szervezetben.
A króm fontos szerepet játszik a szénhidrát-anyagcsere folyamatokban.
Hiánya túlsúlyt okozhat.
Használja fogyókúrához kiegészítőként.

Az öregedési folyamattal párhuzamosan és aktív sporttevékenység után a króm mennyisége csökken a szervezetben.
A krómhiány cukorérzékenységhez, cukorbetegséghez, magas koleszterinszinthez és szívbetegségekhez vezethet.
Sportolóknál kisebb teljesítményt és csökkent izomfejlődést okozhat.
Állatkísérletekben a króm hiánya nem megfelelő növekedéshez, az élettartam megrövidüléséhez és impotenciához vezetett.
A króm táplálékkiegészítő adagolása viszont igen kedvező eredményeket hozott.
A Bemidji State University (Egyesült Államok, Minnesota) kutatói genetikailag azonos törzsből származó egereket krómtartalmú étrendre fogtak, és azt tapasztalták, hogy ezek az állatok egy évvel élték túl a kontrollcsoport tagjait, tehát azokat az egereket, amelyek nem kaptak krómot. Ebből arra következtettek, hogy a króm lassítja az öregedés folyamatát. Feltevésüket azóta a humán gyógyászat több tapasztalata is alátámasztotta.
Fokozódhatnak a krómhiányos tünetek azoknak a szervezetében, akik sok egyszerű cukrot (szőlőcukrot, gyümölcscukrot, finomított kristálycukrot) fogyasztanak.
Egy 1986-os tanulmányban 10-300 százalékos krómveszteséget mutattak ki olyan embereknél, akiknek az étrendje sok cukrot tartalmazott.
Egy amerikai tanulmány szerint az emberek 90 százaléka kevesebb krómhoz jut táplálékai útján, mint a minimálisan szükséges napi 50-200 meg.
Ennek oka az élelmiszerek feldolgozásában rejlik, mivel eközben a króm 80 százaléka;eltűnik; az élelmiszerekből. A megoldást a króm táplálékkiegészítőként való bevitele jelentheti. Mindenki hallott már az inzulinról.
Az inzulin az egyik legfontosabb hormon, amely lényeges szerepet játszik például az izomfejlődésben, a testsúlyszabályozásban, a szív- és az érrendszer egészséges működésében.
Az inzulin juttatja el az energiatermeléshez és a fehérjeszintézishez szükséges glükózt és az aminosavakat a sejtekbe. Azt ma még kevesen tudják, hogy az inzulin króm nélkül nem képes részt venni a szénhidrát-anyagcserében.
Azok a sportolók, akik króm táplálékkiegészítőt kaptak, egy hathetes kísérlet folyamán 3,2 kg testzsírt vesztettek, akiknek viszont nem adtak krómot, csak 1 kg-ot. A 2,2 kg többlet súlycsökkenés legalább 5 kg hagyományos fogyásnak felel meg, mivel a testzsír fajsúlya kisebb az izoménál.
A krómpikolinát klinikailag bizonyított módon, minden káros mellékhatás nélkül segíti elő a fogyást.
Megfelelő étrend és egy kis mozgás mellett komoly segítséget nyújthat a fogyni kívánóknak és a sportolóknak az ideális testsúly elérésében és megtartásában.

A króm serkenti a cukoranyagcserét, erősíti az inzulinhatást, stabilizálja az energiaháztartást, mivel folyamatosan szabályozza a vércukorszintet.
Segíti az aminosavak beépülését, meggyorsítja a fehérjeszintézist, és jó hatással van az anyagcsere-folyamatokra
.
Mindez nagyobb teherbírást tesz lehetővé, a szervezet gyorsabban regenerálódik, tehát nő a teljesítőképesség.
Mivel a krómadagolás nagymértékben stabilizálja a vércukor szintjét, cukorbetegeknek - különösen betegségük kezdeti szakaszában - igen hasznos lehet, de nem helyettesíti az inzulint vagy az antidiabetikumokat.
Fehérjebeépítő hatása miatt rendkívül előnyösen hat a króm a sportolók, köztük a testépítők izomnövekedésére és testzsírcsökkenésére.
Ez azoknak a hormonoknak (például tesztoszteron) a hatásához hasonlítható, amelyek anabolikus (izomépítő) tulajdonságúak.
Egy hathetes edzésprogram alkalmával napi 200-400 mcg krómpikolinát fogyasztása 2,5 kg tiszta izomnövekedést, egyszersmind 3,2 kg testzsírveszteséget eredményezett, vagyis 5,7 kg volt a nettó fizikális javulás.
A kontrollcsoportban viszont a résztvevők ugyanolyan edzésprogram mellett mindössze 1,8 kg izomnövekedést értek el, míg testzsírjuk 1 kg-mal csökkent. A nettó fizikális javulás tehát csupán fele akkora volt azoknál, akik nem kaptak krómkiegészítést.
FIGYELEM!
- A krómpikolinát nagyon magas dózisban sem mérgező.
- A cukorbetegeknek a króm szedése mellett sem szabad megfeledkezniük az előírt diétáról.


60 db. 2.190 Ft / 1100 pont