hétfő

PentaMax B-vitamin komplex.

A B-vitaminok (B2, B6, B12) nélkülözhetetlenek a bőr és a haj egészségének megőrzéséhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez.

A folsav fontos a sejtképződéshez. A sejtek osztódása szempontjából nélkülözhetetlen vitamin.

Szerepe van még a fehérvérsejtek, vörösvértestek, vérlemezkék képzésében, az aminosavak, és nukleinsavak anyagcseréjében, de hozzájárul a gyomor-bélrendszer, és a szájnyálkahártya épségéhez is. A raktározott folsav teljes mennyiségének kb. fele található a májban.

A hajhullásra, korpásodásra, őszülésre, repedező, száraz bőrre, töredező, fénytelen körömre panaszkodó emberek közül kevesen tudják, hogy megoldást nem annyira a csodasamponok és a méregdrága bőrápoló krémek jelenthetnek, mint inkább a B-vitamin komplex bevitele.

A B-VITAMIN KOMPLEX ALKOTÓRÉSZEI:

B2-vitamin (riboflavin):
Fontos szerepe van a vas beépítésében (hemoglobin-képzés), a fehérjeszintézisben, a zsír- és a szénhidrátlebontásban. Javítja a látást (ideghártya érzékenységének növelése), elősegíti a növekedést. Sportolók számára rendkívül fontos.


B6-vitamin (piridoxin): Számos enzim alkotórészeként sok feladata van a szervezetben. Részt vesz az aminosavak, az esszenciális zsírsavak és a vas anyagcseréjében. Nélkülözhetetlen az ellenanyagok és a vörös vértestek képzéséhez. Tapasztalatok szerint a B6-vitamin nagy mennyiségű bevitele jelentősen enyhíti a menstruációi megelőző idegfeszültséget, hányingert, illetve a havivérzést kísérő fájdalmat Szükséges a B12-vitamin beépüléséhez is. Természetes vizelethajtó.


B12-vitamin (ciano-kobalamin): Feladata a fehérjeszintézisben, a szénhidrátok és a zsírsavak anyagcserefolyamataiban, valamint a vörösvértestek képzésében jelentős. Növekedési serkentő, javítja az étvágyat, elősegíti a testsúlygyarapodást, a vérszegénység fontos gyógyszere. A B12-vitamin egészségesen tartja az idegrendszert, mérsékli az ingerlékenységet javítja a koncentráló, emlékező és egyensúlyozó képességet.

FIGYELEM! A B-vitamin komplex szedése esetén a vizelet sötétsárga színűvé és jellegzetes szagúvá válik.

Dr. Szakács László

60 db. 1.990 Ft / 1000 pont